Menu
Activiteiten / Almelo / Dagje Uit / Enschede / Hengelo / Oldenzaal / Wierden

Shoppen

Twente is niet alleen maar kleine dorpjes, weiland en boerderijen. Je hebt ook zeker plekken waar je heerlijk kan winkelen. Wat is er nu lekkerder dan een meiden weekend met wellness en shoppen? Of gewoon terug komen van een moment voor jezelf met een geheel nieuwe kledingstijl? Of toch liever gewoon gezellig winkelen alleen of met gezelschap en dat afsluiten met heerlijk uiteten?

Almelo, een plek die vroeger al bekend was om haar textielindustrie. Er zijn veel oude panden bewaard gebleven waardoor de geschiedenis van Almelo nog goed te herkennen is. In deze panden zijn weer bijzondere winkeltjes gesetteld. Je hebt ook de Grote straat, dit is de belangrijkste winkelstraat in het centrum van Almelo. Er zijn hier van alle bekende merken winkelketens gevestigd.

De grootste stad van Oost-Nederland en één van de groenste steden van Nederland, dat is Enschede! Gelukkig zijn winkelliefhebbers hier ook zeker aan het juiste adres. Aangezien in de binnenstad er onder andere internationale winkelketens, zoals Primark, Zara, Mango en Sissi-boy, zich gevestigd hebben. Ook is er iedere zaterdag op het H.J. van Heekplein een grote warenmarkt plaatst vind. Niet voor niets komen er zelfs mensen van over de grens met Duitsland naar de stad Enschede toe!

In Enter kun je heerlijk in rust wandelen en daarna even gezellig enter in. Na die tijd nog even gezellig op het terras een drankje doen en wat eten? Dat is allemaal mogelijk!

Er is elke woensdag en zaterdag een warenmarkt, midden in het centrum van Hengelo. Het is een moderne stad wat voor allerlei winkelliefhebbers optimaal plezier kan leveren. Zomers is het prachtige stad die volop mogelijkheden zit, ga bijvoorbeeld op het heerlijke terras zitten bij een van de vele horecagelegenheden.

Een echte plek voor jong en oud is de heerlijke stad Oldenzaal. Het middeleeuwse stratenpatroon is bewaard gebleven, waardoor dit ook zeker een plek is voor liefhebbers van het oude straatbeeld. Er is ook zeker een gelegenheid om te winkelen, zo zijn er overdekte winkelcentra’s aanwezig maar ook zeker authentieke winkelstraten!