Menu
Activiteiten / Culinair / Dagje Uit / Hellendoorn

Bezoek Marle

Marle is een klein plaatsje waar je al snel onopgemerkt door heen rijdt. Toch zou dat anders moeten! Er is zo veel mooie natuur en natuurlijk veel vee wat lekker in de zomer buiten loop te grazen. Maar het heeft zeker ook leuke gelegenheden om heen te gaan.

Zo heb je bijvoorbeeld de Rokerij Marle. Deze heeft zich gevestigd aan de Hammerweg 3, Marle. Er wordt hier elke vrijdag en zaterdag gerookt, het is hierdoor mogelijk om de sfeer te proeven. En tevens is het mogelijk om wat mee te nemen naar huis, of onder het genot van een drankje er van te genieten. De rokerij heeft ook de mogelijkheid om op evenementen of feestjes te roken. Het is dus zeker een aan rader.

Rij je wat verder over de Hammerweg dan kom je het restaurant Bacco tegen. Dit is een Italiaans restaurant wat zeer bekend is in de buurt en omstreken. Je kan er heerlijke, grote pizza’s, pasta’s, pesce en nog zo veel meer. Elke hap die je neemt geniet je van en stiekem baal je ook best wel als je je helemaal misselijk eet omdat je denkt dat je nog wel even door kan eten. Bacco is gelegen aan de Hammerweg 7 in Marle.

Tevens worden er in Marle rond Pasen altijd een weekend lang feest gevierd. Dit word ook wel Paasweekend Marle genoemd. Dit zijn drie dagen activiteiten en aan het einde van de dag komt er vaak een band spelen in de tent. De activiteiten die overdag plaats vinden zijn op de vrijdag de zitmaaierrace en het brommerspektakel. Op de zaterdag is het een kindermiddag en als laatste is er op de maandag de trekkerslep en de skeltertrek. Het is een festijn voor jong en oud en zeker een leuke activiteit om heen te gaan.