Menu
Biologisch eten / Culinair / Twente

Koop bij de boer!

Er gaat niets boven de oh zo heerlijke dagverse producten van de boer zelf, daar is iedereen het als het goed is over eens. Gelukkig zijn er genoeg Twentse boeren die daarmee in stemmen en dan ook hun producten in Twente verkopen. Zo heb je de;

  • Raw Milk Company, in de Lutte; zij maakten producten van zoals in de naam te zien is rauwe melk. Dit zou dus producten zoals kefir, oerkefir, yoghurt, kerfit hangop, yoghurt handop en jus de lait (melkserum met mangosap). Maar ze verkopen ook biologische vers- en droogwaren zoals vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee, chocolade en honing. Tevens is het hier ook mogelijk om toe te kijken hoe er gemolken wordt.
  • ’t Duvelshofke in Oldenzaal is een fruitboerderij waar, je raadt het al, veel soorten klein fruit worden gekweekt. Tevens is het hier mogelijk om met het hele gezin lekker in de pluktuin bloemen te plukken in het voorjaar. Maar er is nog zo veel meer mogelijk bijvoorbeeld een picknick, proeverij, ontdekkingstocht of workshop. Bij ’t Duvelshofke verkopen ze dus allerlei soorten klein fruit maar ook aardappels van eigen grond en vlees van eigen koeien (Galloways).
  • Buffalo Farm Twente gevestigd in Denekamp en staat voor een goed leven voor hun buffels. Doordat deze dieren goed verzorgt worden zijn ze sterk en gezond waardoor (preventieve) medicatie niet nodig is. De producten van deze buffels zijn dus eerlijk, onnodige toevoegingen vrij en geen tot zo min mogelijk suikers. De buffels zijn voor drie dubbel doen, zo wordt hun melk gebruikt voor mozzarella, ricotta, yoghurt, half harde kazen, fior di latte en nog veel meer. En in de zomermaanden kun je zelfs je buffel (melk) ijs proberen. Maar ook hun vlees wordt gebruikt, zo kun je ook entrecote, braadvlees, buffelburger en etc. vinden in de winkel. Tevens word er van de huid weer leer gemaakt wat weer tot riemen, tassen en armbanden wordt geproduceerd.
  • Wijngaard de Trappenmars ligt in Den ham. Deze wijngaard verwerkt de druiven en andere fruit soorten tot witte, rode en rosé wijnen. Daarnaast bieden ze verschillende arrangementen aan, dit kan een rondleiding met wijnproeverij zijn maar bijvoorbeeld ook een uitgebreid buffet. Tevens kunnen hier ook de gelegenheid om een feestje te vieren zoals een verjaardag, een uitje voor vrienden, familie of personeel.

Maar er zijn nog veel meer boeren die hun producten verkopen.