Menu
B&B's / De Eelerberg / Hellendoorn / Natuurgebieden / Wandelen

Eelerberg

Een betoverend gebied met erg veel bos wat rijk gevuld is met majestueuze beuken en oude eiken. In alle vier de seizoenen van het jaar is deze heuvel een prachtig gebied om te wandelen, mountainbiken of te paard te begaan. In dit gebied bevinden er zich drie poelen, deze zijn het leefgebied van verschillende reptielen en amfibieën. Tevens zijn er speciaal voor de ringslag diverse broeihopen aanwezig.

Rond het midden van de negentiende eeuw werd de grond verkocht, en werd er een boerderij geplaatst. Deze boerderij is later vervangen door een stijlvolle villa, rentmeesterswoning, tuinmanswoning met koetshuis en overige opstallen. In de twintigste eeuw het beheer over genomen door Staatsbosbeheer en is het een deel geworden van het Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Tegenwoordig is in het koetshuis van het landgoed een Bed & Breakfast gevestigd. Klik hier voor informatie

Tevens behoort de Eelerberg tot het Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Deze heuvel is in het beheer bij Staatsbosbeheer. Deze houdt ook het toezicht, dit is een belangrijke tijd voor de gezondheid van de natuur en het leefbaarheid voor de aanwezige dieren.