Menu
Actief / Activiteiten / Fietsen / Hellendoorn / Natuurgebieden / Tatums gebied / Wandelen

Het Tatums gebied

Dichtbij de plaats Hellendoorn ligt tussen Schuilenburg, Marle en Elen & Rhaan het natuurgebied Tatums. Dit gebied is niet de grootste maar beschikt zeker over een bijzonder stukje Twente. Het is mogelijk om hier te wandelen en te fietsen. De wandelroute is ongeveer zes kilometer lang en gaat langs de Regge, bos en het natuurgebied Tatums.

Tevens is het hier goed mogelijk om heerlijk te fietsen. De fietspaden hebben een zeer goede conditie en komen langs prachtige plaatsen waar het ook zeker mogelijk is om even af te stappen en te genieten langs het water van de Regge. Er staan namelijk naast de paden vaak bankjes om heerlijk te genieten of even te lunchen. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling om na het lunchen de verpakkingen van het eten en drinken achter te laten. Helaas gebeurd dit nog steeds erg vaak waardoor de natuur achteruit gaat in plaat van voort met haar schoonheid.

Niet alleen de natuur is te vinden in het Tatums gebied maar ook zeker veel dieren. Zo lopen langs de Regge vaak kuddes koeien of paarden/pony’s. Deze zijn erg nieuwsgierig dus goed uit kijken dat ze je lunch of ander eten niet op eten! Maar natuurlijk zijn er nog zo veel meer dieren te vinden in deze omgeving. Ga je er met de kinderen op uit? Maak een leuke kleine dierenbingo. Zo kunnen de kinderen er heerlijk op uit en is er een mogelijkheid om hun ogen uit te kijken in de heerlijke buitenlucht.