Menu
Actief / Activiteiten / De Sallandse Heuvelrug / Hellendoorn / Natuurgebieden / Rijssen-Holten

Sallandse Heuvelrug

Wie had dat gedacht? Een van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa ligt gewoon in Nederland! Het is heerlijk genieten van het bos, op de heide en de magische landschappen en het panorama uitzicht. Dit alles is bij de Sallandse Heuvelrug aanwezig. Het is een dynamisch natuurgebied met bergen vol avontuur, beleving voor echte actieve buitenmensen.

Of je nu met de auto, fiets, mountainbike, paard of te voet gaat. Dat maakt allemaal niet uit, want het park bestaat uit 35 km2. Genoeg om dus van te genieten en je er heerlijk te vermaken. Zo komt er in dit park bossen met naaldbomen maar ook heidevelden en zelf ‘bergen’. Maar verwacht niet te veel van deze bergen want de hoogste is maar liefst 75,5 meter (NAP). Helaas zit dit punt niet toegankelijk voor mensen.

Eigenlijk zijn alle seizoenen prachtig om naar die nationale park toe te gaan. Maar persoonlijk vind ik het einde van de zomer toch wel erg spectaculair. De heide word dat paars, paarser, paarst! In één woord het is, wonderbaarlijk! Helaas is het met woorden niet helemaal goed uit te leggen en is het gewoon beter om dit met eigen ogen te bewonderen.

Toch nog niet helemaal overtuigt? Misschien word je dan wel overtuigd door de prachtige dieren die hier lopen. Zo fladderen er meer dan 75 vogelsoorten rond, nou ja alleen fladderen? Je hoort ze ook overduidelijk goed! Zo laat de wespendief en de havik graag van zich horen. Maar misschien heb je wel heel veel geluk en kom je de korhoen wel tegen. Dit is voor Nederland namelijk zeldzaam exemplaar.

Niet alleen zie en hoor je vogels maar er lopen ook veel andere wilde dieren rond. Zo kan je maar zo een steenmarter, bunzing, das, wezel of hermelijn tegen komen. Of loopt er een ree lekker te snoepen van de wonderlijke natuur. Het kan ook maar zo zijn dat e een slang hoort sissen, dan geeft deze aan dat je afstand moet houden. Dus als iedereen netjes op zijn/haar pad blijft dan kan iedereen lekker genieten.