Menu
Uncategorized

Van dorp naar dorp

Twente bestaat niet alleen uit boeren en als enige plek om te winkelen Enschede. Het bestaat namelijk uit nog veel gemeenten die gezamenlijk over zo’n 26 dorpjes beschikken, de ene wat groter dan de andere.

Gelukkig bezit Twente over een fantastische natuur waardoor je van dorpje naar dorpje op de fiets kan. In deze dorpjes zijn onverwachts zo veel dingen te beleven en te doen. Zo zijn er in sommige musea’s of bepaalde activiteiten te doen. In andere kun je juist weer heel leuk winkelen of op een terras gaan zitten. Vaak is er in de dorpjes een heerlijke geur van de plaatselijke bakker of in zomer van de bloeiende natuur.

Tijdens je bezoek aan een van de vele dorpjes is het ook zeker een aanrader om de streekwinkeltjes te ontdekken. Niet al deze streekwinkeltjes hebben alle streekproducten van de omgeving, maar zijn allemaal uniek op hun eigen manier. Sommige winkeltjes kun je vinden door middel van een mooie fiets- of wandelroute te maken.

Vele agrarische bedrijven verkopen hun producten door gebruik te maken van een hokje als winkeltje. Deze plaatsen ze dan op hun eigen erf zodat mensen hier, optioneel, naar binnen kunnen lopen of bij kunnen staan en producten kunnen kopen. Vaak zijn deze producten goedkoper dan de producten uit de supermarkt. Desalniettemin zijn deze producten ook veel lekkerder aangezien ze vrijwel altijd vers zijn. Vaak zijn de producten op de zelfde dag geproduceerd of van de dag ervoor.

Foto van Susan Elbert